MUUTUN – OLENKO SIIS KAMELIONTTI?

Posted By on Lok 27, 2015 | 0 comments


MUUTUN – OLENKO SIIS KAMELIONTTI?

Muuttuminen voi tapahtua hyvin kokonaisvaltaisesti. Näytin taannoin koulussani, missä nyt opiskelen kuviani osana meille annettua tehtävää. Nopeasti sain palautteen, että näytän kuvissani kovin erilaiselle, vaikka olisi vain vuosi kuvien ottoajan välillä. Olen kuullut tämän ennenkin.

Ravinto, liikunta ja elintapamme vaikuttavat meihin ja ulkonäköömme. Arvomme voi näkyä pukeutumistyylissä ja siinä miten ehostamme itseämme. Nyt puhun kuitenkin ajatuksistamme ja siitä, kuinka ne eli mielemme toiminta vaikuttavat meihin. Ajatuksemme todella vaikuttavat olemukseemme, kehoomme ja sitä kautta myös ulkonäköömme. Miltä näytät ollessasi itsevarma tai kun et ole sitä? Miltä kasvosi näyttää ollessasi tyytyväinen elämääsi tai toisinpäin? Entä pyrkiessäsi kontrolloimaan elämääsi tai luottaessasi elämän virtaan? Miltä näyttää vapautunut ihminen?

Ajatuksilla on vaikutus sisäiseen maailmaan ja siihen miten voi.

Ajatuksilla on vaikutus sisäiseen maailmaan ja siihen miten voi. Ajatuksieni muututtua – aloin voimaan paremmin, mikä oli tietoinen ja välillä tiedostamatonkin tavoitteeni. Tämä näkyi muun muassa elämänasenteessani.

RAKENTAMINEN – PURKAMINEN – RAKENTAMINEN

Koen muuttumisen jatkuvana rakennus ja purkamisasiana. Rakennat jotain elämääsi ja purat siitä tarvittaessa asioita, jotka eivät enää palvele. Tässä tarkoitan mielen asioita, jotka näkyvät toiminnan tasolla. Tämä on kuin jatkuva omakotitalon ehostusprojekti. Uskon monen voivan samaistua tähän. Itse huomasin rakentavani elämääni jonkin verran perustuen siihen – mitä olen uskonut voivani tehdä. Tämä vei minua kohti työtä, mikä minua ei innostanut. Huomasin valitsevani määräaikaisia töitä, kuin peläten vakinaistamista, kuin jokin osani olisi huutanut ”ei – ei tämä ollut vielä tässä”. Ja tämä ääni oli sydämeni ääni.

Huomasin valitsevani määräaikaisia töitä, kuin peläten vakinaistamista, kuin jokin osani olisi huutanut ”ei – ei tämä ollut vielä tässä”.

Kuin olisin ajelehtinut omassa elämässäni. Ja sen myötä olin menossa suuntaan, mitä en ollut ymmärtänyt valinneeni.  Halusin ottaa ohjat omiin käsiini ja karistaa uskomukseni, mitä olin muodostanut matkani varrella. Muodostaa uudet, minusta lähtoisin olevat uskomukset ja ennenkaikkea uskoa itseeni! Purin uskomuksiani itsestäni, malleja perheestä, kouluelämästä, työelämästä, ihmissuhteista ja siitä kuinka elämä ´tulisi´ elää. Astuin omaan voimaani ja rakensin tuon uskomuksieni talon uudelleen. Ja kaikki muuttui.

Oivalsin, että voin tehdä sitä mitä haluan ja elää minun näköistäni elämää. Saatuani itseni, itselleni esiin.

 

Terveisin,
Petra Johanna

 Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *