MINULLA ON KEHO – MINULLA ON LAHJA

Posted By on Mar 8, 2015 | 3 comments


ÄÄRIRAJALTA VOITTOON

Moni meistä tietää tunteen, jolloin on syönyt liikaa ja vatsaan sattuu. Kehomme viestii meille myös monessa muussa tilanteessa. Voisiko kehon viestin kuulla ennen kun se huutaa viestiään sinulle.

Omaan herkän kehon, joka reagoi helposti ulkopuoliseen maailmaan, tunteisiin, mielessäni tapahtuviin asioihin, liikkeeseen ja siihen miten kehoani ravitsen. On ollut myös aikoja jolloin olen tuntenut olevani äärirajalla, vailla vastauksia. Tämä raja on tullut monesti vastaan ihoni kanssa. Olen kuitenkin oppinut kuulemaan kehoni viestit yhä selkeämmin ja sitä mukaa kehoni on alkanut viestimään yhä enemmän – ja voimaan paremmin. Se on lahja. Mikä saa sinut kuuntelemaan kehoasi?

Mikä saa sinut kuuntelemaan kehoasi?

Muutama viikko sitten koulussa missä opiskelen, oli autenttisen liikkeen tunti. Tanssittiin silmät kiinni, parin katsoessa, puolisen tuntia. Otin poikkeuksellisesti teemakseni ihoni, sillä siinä tuntui olevan oiretta. Puolen tunnin jälkeen totesin, että minun tulee lähteä lääkäriin. Lähdin heti. Minulla todettiin vyöruusu. Seuraavan yön aikana se levisi niin, että itsekin sen jo tunnistin.

Joskus keho voi tuntua lähinnä välineelle joka vie sinut paikasta toiseen. Se kuitenkin tarvitsee rakkautta ja huomiota. Kuin polkupyörä, mikä tarvitsee välillä huoltoa. Tarkistatko pyörän aika ajoin vai vasta vien ilmettyä? Itse ainakin huomaan totetuttavani polkupyöräni kanssa usein jälkimmäistä kaavaa. Toivon kuitenkin olevani kehoni kanssa viisaampi.

 

OIVALLUSTEN KAUTTA ONNEEN

Olen huomannut löytäväni itseni kerta toisensa jälkeen etsimästä syitä oireilleni kehossani, vaikka välillä olisin halunnut jo luovuttaa. Vastaukset, mitä olen saanut ovat jollain kummallisella tavalla kääntyneet voitoksi. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani!

Kehoni reakoi ulkopuoliseen maailmaan ja ennenkaikkea siihen, miten siihen suhtaudun. Taannoin olin tilanteessa, missä minua kommentoitiin ikävästi. Loukkaannuin ja huomasin ehkäisevän tunteen näkymisen kasvoiltani. Kivetyin. Myöhemmin samana päivänä polkupyöräni kumi puhkesi, mikä ärsytti – vastahan olin pyörän huollattanut. Murisin, olin vihainen ja surin, jopa kyynel valui kasvoiltani. Luomani kiviveistos murentui. Samalla muistin kuinka tärkeää on päästää tunteensa ulos. Miten sen välillä unohtaa?  Tällä en tarkoita, että tulisi riidellä. Voisi sanoa toiselle esimerkiksi, että hänen sanomansa loukkasi ja antaa tunteen näkyä kasvoiltaan. Näyttää tunteensa.

Murisin, olin vihainen ja surin, jopa kyynel valui kasvoiltani. Luomani kiviveistos murentui.

Olen huomannut tunteiden näyttämättömyyden vaikuttavan suoraan myös kehooni. Muutama vuosi sitten kärsin kuukauden ajan todella turvonneesta vatsasta, mihin ei mikään ruokavalio tuntunut auttavan. Sitten pyysin silloista ihastustani kahville – ja vatsaturvotus jäi siihen paikkaan! Se kuinka tunteet ja ulkopuolinen maailma – ja etenkin se miten niihin vastaamme vaikuttavat meihin, voi olla todella kokonaisvaltaista. Kehomme putsaavat tunteemme, mikäli emme päästä niitä vapaaksi. Olen kuullut eräältä naiselta lähteneen aknen, päästäessään vihan tunteensa ulos. Ja antaessa itsensä tuntea, päästäessä tunteensa niin sanotusti ulos, voimme tervehtyä ja ennen kaikkea pysyä terveinä!

Monet tietävät, että huonona päivänä voi tulla hetki, jolloin mikään vaate ei näytä hyvältä päällä ja hyvänä päivänä kaikki tuntuu olevan mainioita vaihtoehtoja! Uskon mielemme vaikuttavan myös suoraan kehoomme ja sen toimintaan. Monet kehoni oireista ovat olleet kosketuksissa mielessäni tapahtuviin asioihin ja mieleni liikkeisiin. Tuntiessani syyllisyyttä ja ollessani itselle ankara ajatuksin – minulle on tullut voimakasta ihottumaa kaulan alueelle. Ajatellessani itsestäni kauniisti, ihottuma on kadonnut. Ajatellessani ikävästi kehostani ja vaatiessani siltä asioita epäimartelevalla tavalla, vatsani on turvonnut. Rakastaessani kehoani ja ajatellen siitä kauniisti, vatsani turvotus on laskenut ja haluamani tulokset ovat näkyneet. Tämä on opettanut minulle muun muassa itselleni armollisena olemista sekä itseni rakastamista. Ja ajatusten voimaa! Uskon, että ajatuksilla voi parantaa monta asiaa.

Uskon, että ajatuksilla voi parantaa monta asiaa.

Kehomme voi välillä reakoida yllättäen, mutta yleensä sillä on siihen jokin syy. Minulla oli kausi jolloin muutin tarkoituksenmukaisesti useamman kerran. Tullessa olikohan se neljäs muutto lyhyen ajan sisään, alaselkäni meni aivan jumiin ennenkuin olin ehtinyt alkaa pakata saati kantaa tavaroita. Koin turvattomuutta, tarvetta löytää pysyvä koti. Tämän oivallettua alaselkäni alkoi toipumaan.

Moni huomaa myös kuinka olotila muuttuu liikkuessa ja näin liikunnasta tulee jotain mitä keho ikäänkuin huutaa. Taannoin ihmettelin miksi olin ollut kovin ärsyyntynyt, sitten kävin liikkumassa ja ymmärsin, että oltuani kipeänä liikunta oli jäänyt ja se vaikutti suoraan mielialaani. Liikkuminen vaikuttaa mielestäni myös tunteiden näyttämiseen – se helpottuu ja kevenee, kun keho vapautuu. Joskus liikkuminen voi olla biisi tai pari tanssien, vaikka tiskaamisen ohessa – sen ei tarvitse olla sen monimutkaisempaa. Ja yllättäen kotiaskareet ja kumppanille puhuminenkin voivat helpottua. Liike avaa kehoasi, mieltäsi, sydäntäsi. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Liikkuminen vaikuttaa mielestäni myös tunteiden näyttämiseen – se helpottuu ja kevenee, kun keho vapautuu.

Liikkua voi myös kehoa kuunnellen. Todella pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan ja sitten antaa liikeen tulla ulos, liikkuen sinne minne keho haluaa liikkua. Tämä on yllättänyt minut, olen löytänyt itseni liikkumasta tavoin, mitä en tiennyt mahdolliseksi. Ja siihen kun vielä lisää mielen voiman, itseensä uskomisen – huomaa olevansa huippuliikkuja! Kehoa kuunnellessa voi joskus yllättyä, että keho haluaakin rauhallisempaa liikettä nopean sijasta tai toisinpäin. Kuunnellessa kehoani liikkuminen pysyy mielenkiintoisena, eikä liikkuminen jää vain totuttuihin kaavoihin liikkua. Itse huomaan myös löytäväni jatkuvasti uudenlaisia tapoja itselleni liikkua ja aktivoivani vanhoja tapoja – näin kehoni voi paremmin. Kuten kuinka tehdä kärrynpyörä tai seistä käsillään. Näin keho voi aktivoida jotain, mitä se osasi tehdä kun oli lapsi – löytäen luontaista tapaa liikkua.

Ja siihen kun vielä lisää mielen voiman, itseensä uskomisen -huomaa olevansa huippuliikkuja!

Jokainen tuntee oman kehonsa parhaiten ja tietää mikä sille sopii. Itselläni tämä on ollut pitkä matka. Milloin todella kuuntelen mitä kehoni haluaa, enkä mieltäni? Tämä voi olla monelle tuttua esimerkiksi ruokakaupassa. Olen ymmärtänyt ravinnon vaikuttavan kaikkeen!  Itselleni sopii gluteeniton ruokavalio, silloin muun muassa vatsani ja ihoni voivat paremmin sekä olen energisempi. Syödessäni vähemmän sokeria, huomaan samankaltaisia vaikutuksia kuin miten gluteeniton ruokavalio minuun vaikuttaa.

Lisäksi kehoni rakastaa erilaisia lisäravinteita ja vitamiineja! Minkä koen olevan tärkeää tilanteessa, missä kaupan tuotteet ovat yhä käsitellympiä ja tuotteiden ravintoarvot ovat jopa yllättävän alhaisia. Myös proteiinin saanti on erityisen tärkeää, mikä vaikuttaa suoraan esimerkiksi lihasteni kuntoon. Omista kokemuksistani ravintoon liittyen voisin kertoa vielä paljon lisää, joten paneudun tähän vielä tulevassa artikkelissani.

Syödessäni vähemmän sokeria, huomaan samankaltaisia vaikutuksia kuin miten gluteeniton ruokavalio minuun vaikuttaa.

Joskus huomaan kuuntelevani lempimusiikkiani, tanssivani ja laulavani sekä itkeväni tai nauravani yhtä aikaa. Tällöin tuntuu siltä, kun saisin puhdistavan kylvyn jokaiselle osalle kehossani. Lempimusiikki sivelee montaa aluetta, laulu värähtelee pitkin kehoa, tanssi ja liike hellii kehoani, tunteet pääsevät ulos sekä mieli hiljenee. Samalla kuin pääsisi itsensä ytimeen, tuohon vastauksien aarrearkkuun – ja tällöin intuitio siitä, mikä itselle on hyväksi nousee. Voimauttavaa ja yksinkertaista. Mikäpä sen parempaa.

Joskus huomaan kuuntelevani lempimusiikkiani, tanssivani ja laulavani sekä itkeväni tai nauravani yhtä aikaa. Tällöin tuntuu siltä, kun saisin puhdistavan kylvyn jokaiselle osalle kehossani.

Kehomme on moninainen kokonaisuus, eikä asiat ole aina yksiselitteisiä – vaikka välillä ovat toki sitäkin. Ohessa oli minun kokemuksiani. Sinä tunnet parhaiten oman kehosi. Ihottuma kaulassa voi olla johtua niin ravinnosta kuin ajatuksistakin. Joskus on hyvä käydä lääkärillä, joskus luontaistuotekaupassa tai jopa hieronnassa – välillä ihan lepokin voi ajaa asiansa.

Olen kiitollinen oppimastani ja opin joka päivä lisää. Joskus tietämys ja toiminta voivat olla ristiriidassa keskenään – toiminko joka hetki niin, kuinka ymmärrän itselleni parhaaksi?  Tällöin itselle armollisuus, hyväksyntä ja itsensä rakastaminen astuu kuvaan. Olemme kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen – miksi ei vaikuttaisi?

Joskus tietämys ja toiminta voivat olla ristiriidassa keskenään. Toiminko joka hetki niin, kuinka ymmärrän itselleni parhaaksi?

Voisiko niissä asiossa, mitkä vetävät joskus äärirajoille, voisiko niissä olla jotain? Se ydin, mitä sielu yrittää niin kovasti kertoa. Voisinko mahdollisesti auttaa myös muita?

Sielu on tullut tänne kokemaan elämää ihmiskehossa. Tehdään matkastamme maan päällä kehollemme ihana ja ikimuistoinen kokemus. Oivalluksista onneen!

 

Minulla on keho ja se on lahja.

Petra

 

 

3 Comments

  1. Great site, really good writing:-)! I really enjoy your blog. I’m waiting for more. Best regards!

    Post a Reply
  2. Thanks , I’ve just been searching for information about this topic for ages and yours is the best I’ve found out so far.

    Post a Reply
  3. It’s really a great and useful piece of info. I’m glad that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

    Post a Reply

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *