OMAN ELÄMÄNSÄ AKTIIVINEN TOIMIJA

Posted By on Tam 15, 2016 | 0 comments


OMAN ELÄMÄNSÄ AKTIIVINEN TOIMIJA

Haluaisitko elämääsi jotain lisää? Haluatko elää unelmaasi? Kuinka se olisi mahdollista?

Kirjoitin aiheesta aiemmin artikkelissani Toiveet todeksi – manifestoimisen taito. Nyt lähestyn asiaa oman elämänsä aktiivinen toimija -näkemyksen kautta. Kaikki on oikeastaan omissa käsissäsi. Olen käynyt myös omaa elämänmuutostani läpi, mistä kerron osiossa Kuka minä olen. Tässä toimintaani vaikuttivat suoraan ajattelutapani muutos, josta olen kirjoittanut artikkelissani Muutun – Olenko siis kameliontti.

Kyse on valinnoista mitä sinä teet. Motivoiduin kirjoittamaan aiheesta alkaessani nähdä tuloksia omassa elämässäni siitä, kun minusta tuli oman elämäni aktiivinen toimija.

 

10 ASKELTA – KOHTI OMAN ELÄMÄSI AKTIIVISTA TOIMIJAA

1. Valinnat. Kyse on valinnoista mitä sinä teet. Seistessäsi valintojesi ja toiveidesi rinnalla, sinua voidaan tukea tuomalla palasia, jotka vievät kohti haluamaasi.

2. Päämäärätietoisuus. Ole tietoinen päämääristäsi ja ohjaa valintojasi sen mukaan. Kyse on myös kärsivällisyydestä ja päämäärätietoisesta etenemisestä.

3. Toiminta. Oletko valmis tekemään sen työn mitä toiveesi täyttyminen vaatii? Kehittää itseäsi? Halutessasi olla huippukunnossa, sinun tulee olla myös valmis kuntoilemaan – huippukunto ei vaan ikäänkuin hyppää sinun syliisi. Toiminta lähtee sinusta itsestäsi, järjestä aikaa sinulle ja sinun elämällesi.

4. Ota tilaisuudet vastaan. Tartu siihen mitä eteesi tuodaan – tartu hetkeen ja sano kyllä. Toivomasi tai palanen kohti sen toteutumista on edessäsi, tartutko siihen?

5. Panosta. Oletko valmis panostamaan haluamaasi? Tämä voi tarkoittaa rahallistakin panostamista. Myös niin sanottu oravannahkakauppa voi toimia eli palvelujen vaihtaminen.

6. Opettele sanomaan ei. Oletko valmis luopumaan jostain, saadaksesi sen mitä toivot? Jättäessäsi pois sinua palvelemattomat asiat – elämääsi tulee tilaa sille, mikä sinua ja elämänvaihettasi palvelee. Opettele sanomaan ei myös itsellesi, jos se ei ole linjassa todellisen toivomasi kanssa.

7. Keskity itseesi. Keskittyessä itseesi ymmärrät myös sen mitä haluat. Luottaessa ja uskoessa itseesi – muutkin uskovat. Ja mikäli eivät, se ei haittaa tai estä sinua tavoittelemasta haluamaasi.

8. Kohtaa ajatuksesi. Tiedostatko sinä omat ajatuksesi? Joskus joku osa meistä voi alkaa kertomaan jonkinlaisia selityksiä sille, miksi toivomamme ei ole toteutunut. Ajattele nostattavia ajatuksia!

9. Ilo. Ilo on hyvä mittari toiminnasta ja sen merkityksestä elämässäsi.

10. Vastuu. Vastuu omasta elämästäsi on sinulla.

 

Mitä lisäisit tähän listaan?soap-bubble-851220_1920

Oletko sinäkin oman elämäsi aktiivinen toimija?

Luota siihen tunteeseen, mikä sinussa sisällä on. Sen mukaan toimiminen tuo vapauden.

 

 

 

Terveisin,

Petra

 

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *