Valokuvaus


SUDENKORENNON VALOKUVAUS

Valokuvassa saadaan sielu näkyväksi kuvassa.

SUDENKORENTO ON FACEBOOKISSA Klikkaa & tykkää!

 

Valokuvaaminen tuntuu luonnolliselta osalta minua, sillä kamera on ”kulkenut kaulassani” jo lapsena. Aloitin valokuvauksen jo lapsena lelujeni valokuvaamisella.

Kuvassa hymyilemisen sijaan, oleellisin kysymys lienee: Tunnetko olosi mukavaksi kuvaustilanteessa? Tämä tunne välittyy kuvaan. Kuvattavana oleminen voi olla nautittava kokemus.

Olen rento ihminen ja  olen kuullut tämän vaikuttavan kuvaustilanteeseen positiivisesti. Rentoudesta huolimatta tarkka jälki on minulle tärkeää valokuvauksessa. Otan niin perheen pienimmät huomioon myös kuvaustilanteessa.

Suoritin eläinkoulutusopinnot Suomen eläinkoulutuskeskuksella kiitettävin arvosanoin ja koen siitä olleen apua eläinten valokuvaamisessa. Eläinten sanaton viestintä ja toisaalta heille opetetut käskysanat toimivat hyvin yhteen kameran kanssa.  Ja tarvittaessa piiloudun vaikka pensaaseen kuvaamaan 😉 Eläinten parissa on luonnollista olla luonnossa.

Opiskellessani sosionomiksi tein vuonna 2011 opinnäytetyön Valokuvan voima yhdessä Eeva Johanssonin kanssa. Kuvasin Läntisessä perheryhmässä käyviä vanhempia lapsiensa kanssa. Käytimme opinnäytetyömme viitekehyksessä Miina Savolaisen voimauttavan valokuvauksen menetelmän tietopohjaa.  Salassapitovelvollisuuden vuoksi opinnäytetyön aikana otetut kuvat jäivät vain asiakkaille. Sitten opinnäytetyöni ja sosionomiksi valmistumisen, olen kuvannut paljon ihmisiä, jotka eivät ole tottuneet olemaan kuvattavana.

Olen myös itse valokuvattavana, koen sen tuovan syvyyttä valokuvaajan työhöni.

Ja sitten kuvien pariin!

Amira2_11

Mia1_12

Family2L_02

Mia1_19

Koirat1n_13

pispala

Kuvattavien palaute

Mia 35, Isaran ja Onnin äiti kertoo kuvauksesta seuraavaa: ”Petran kuvaustyyli on hyvin luonteva. Kuvattavana oloa ei jännitä yhtään, vaan siitä oikein innostuu. 9-vuotias tyttönikin inspiroitui keksimään erilaisia asentoja ja kuvakulmia. Voisi siis sanoa, että kuvat syntyivät yhdessä, yhteisessä hyvässä hengessä. Hänen herkkyydestään on hyötyä kuvauksessa ja mielestäni erityisesti lapsia ja eläimiä kuvatessa. Sadekaan ei haitannut kuvauksia, kun suunnitelmia pystyi muuttamaan lennossa, niin asiat sujuivat sulavasti. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.”. Isara 9v kommentoi kuvauspäivää näin: ”Petran kuvattavana oli helppoa ja kivaa. Tykkäsin kuvista ja kuvatessa tunsi itsensä hienoksi.”

”Innostuin välittömästi kuullessani Petra Johannan tekevän muotokuvauksia luonnossa. Tartuin tilaisuuteen yhdistää tarpeeni saada onnistunut valokuva, jossa yhdistyisi rakkaus luontoon ja itseen. Siinä yhdistyvät hänen sensitiivinen kyvykkyys kohdata ihminen ja taito herättää tulevaisuusorientoitunut, intuitioon vahvemmin luottava matka. Niin kävi minulle.” Kuvattava 32, Helsinki.

Mia2_3

Kuvassa Mia, Isara ja Onni. Kuva: Petra Johanna Kumpulainen, Sudenkorento.

 

TAPAHTUMAKUVAUS

Pidän tilannekuvien ottamisesta, niissä tulee ihanasti ihmisen ja eläimen luonnollisuus esiin. Ja pääsee niin sanotusti ikuistamaan hetken kuvaan.

 

TAPAHTUMIA

Tanssistudio Flama 2-3.8.2017

TANSSISTUDIO FLAMAN AVAJAISET – LINKKI KUVIIN

LuostoClassic  10-13.8.2017.

LUOSTOCLASSIC – LINKKI KUVIIN

LuostoClassic2_29

21

LuostoClassic2_22

 

Natural High Healing festival 6-9.7.2017.

Otin festareilla kuvia omaksi ilokseni.

Natural_001

 

MUSIIKKI

LISÄÄ MUSIIKKIAIHEISIA KUVIA 

Heartsongs – Kevin James Carroll, Susana Rodíriguez and Iiro Kontio in Joogakoulu Shanti, Helsinki 2017. 

Kevin_James_06

Kevin_James_32

 

 

Artic Challenge 2017.

Muita kuvia on SUDENKORENNON FACEBOOK-SIVULLA.

Arctic_058

 

ELÄINVALOKUVAUS

koira

Koirat2_01

Koirat1n_11

Koirat2_09

Koirat1n_14

 

KUIN SADUSSA – SATUKUVAUS

KUIN SADUSSA -VALOKUVAPROJEKTI
Elokuussa 2014 metsät ja kadut täyttyivät tutunoloisilla olennoilla, kun Kuin sadussa -valokuvaprojekti alkoi. Projektin kuvauksiin osallistujat pääsivät viettämään päivän satuhahmona. Jokaisen satuhahmon päivä oli omanlaisensa kokonaisuus, johon osallistuja pääsi vaikuttamaan, hahmosta aina kuvauspaikkaan asti. Hahmoina oli muun muassa keijuja, metsänolentoja sekä Lumikki. Kuvaukset toteutettiin niin luonnossa kuin kaupungissakin. Satuolennot kiinnostivat kaikenikäisiä. Mukana oli myös yksi koira.

Kuin sadussa on Petra Johanna Kumpulaisen kehittämä kaupunkilaisia osallistava valokuvaprojekti. ”Kuvat tuntuivat syntyvän kuin itsestään”, nainen 32v sanoo palautteessaan. ”Oli kivaa tutkia paikkoja metsässä”, poika 11v kertoo. Osallistujat pitivät päivää satuhahmona antoisana ja Kumpulaista kuvaajana mukaansatempaavana ja vapauttavana. Kuvauksissa oli aikaa hassutteluun, mikä näkyy kuvissa leikkisyytenä. Kuvaukset toteutettiin pääkaupunkiseudulla.

Kuin sadussa -valokuvanäyttely on ollut esillä Kulttuurikahvila Laiturissa (Itäranta 10, Joensuu) 4.9. – 30.9.2015. Galleri Zebrassa Karjaalla ja Ravintola Rytmissä Helsingissä vuoden 2015 aikana. Projekti oli osa Pirjo & Purjo Productionsin toimintaa.

Elämän taika.

Hassuttelun taika.

Valokuvan voima.

Ja tunne,

tuodaan se kuviin.

  • – Petra Johanna Kumpulainen

Sadussa_09

Sadussa_07

Sadussa_08

kuva-3

 

Nyt on lupa hassutella!

Sadussa_14

 

Ota yhteyttä!

YHTEYSTIEDOT

Petra Johanna Kumpulainen

P. 050 4068 947

petrajohanna@sudenkorento.com